2017 edition, Festival

PROFESSIONAL SEMINAR 

Research and rights clearance film, photos and music workshop

with Elizabeth Klinck

 

 

For the first time in our country, Elizabeth Klinck is coming to the city of Reus in order to give a workshop about research and archival material right clearances.

Elizabeth Klinck has worked as producer, researcher and clearance specialist on numerous North American and European documentary films and transmedia projects that have garnered Emmy, FOCAL, Peabody and Oscar awards. A graduate of Queen’s University, she has taught at Ryerson University in Toronto and led research and rights clearance workshops at universities, colleges, and international conferences including IDFA, EDN, Archidoc, Realscreen, Sheffield DocFest, Europe’s Documentary Campus, The World Congress of Science & Factual Producers, and Banff Media Summit.

Nominated for an Emmy in the Craft of Research and three times for Best Researcher at the FOCAL Awards in the UK, Elizabeth has won the Barbara Sears Award for Best Visual Research in 2017, 2015, and 2014 at the Canadian Screen Awards. In 2015 she won the first Visual Research Award at the Gemeaux Awards in Quebec, and a Gemini in 2010. In 2008, she was awarded a Yorkton Golden Sheaf Research award, and was the first Canadian to be awarded the FOCAL International Lifetime Achievement Award.

Elizabeth has served on the board of WIFT Toronto, Historymakers, Impact Media Summit, and the History Steering Committee at Sunnyside of the Doc. She was the founding chairperson for the first decade of the Visual Researchers’ Society of Canada. She is on Executive Committee for FOCAL International in the UK and is a member of DOC Toronto.

She has also worked on projects for HBO, PBS, CBC, CTV and BBC, among many others.

For more information, you can visit Elizabeth’s profiles on: @eklinck, IMdB and LinkedIn.

 

GOAL

The main goal of this workshop is to learn and delve into the world of image research and archival image and music right clearances. Also, we’ll get familiar with concepts such as “fair use” and orphan works”, which will allow us to discover different ways to reduce costs and limit risks when it comes to include images, pictures and music in our projects.

 

TARGET

The workshop combines theory and practice and is especially directed towards documentarists, archivists, archival researchers, directors and producers and anyone who deals with archival material.

 

Content

In this workshop, we’ll work on these areas:

 1. What is Copyright
 2. Different laws of copyright by country
 3. The current rights Marketplace
 4. New frontiers – description of new media
 5. Trends
 6. Implications and recommendations

In addition this workshop will explore three diferent areas of research:

 1. Content / Editorial Research
  1. Where to go to conduct the research
  2. How to approach people and organizations
  3. How to find and record information
  4. Identifying the rights owners
  5. Research
 1. Visual Research
  1. How to find the best sources of visual material – photographs, archival film, graphics and maps
  2. Negotiating terms and rates
  3. Inexpensive alternatives to expensive archival footage
  4. Identifying public domain material
  5. Budget management
 1. Music licenses
  1. Music Clearance 101 – definitions, costs, rights required
  2. Creative tips on how to clear music with a budget in mind
THIS WORKSHOP’S LANGUAGE IS ENGLISH

 

PRACTICAL INFORMATION

Schedule: Saturday 11th of November 2017, from 9.30 am to 2 pm and from 3.30 pm to 6 pm

Location: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) (C/ Jaume Vidal i Alcover 6, Reus)

Price: 80€ (lunch included)

 

Previous registration needed!

Number of seats is limited.

 

Important. Do you want to talk about your project?

If you are interested in this workshop and are currently working on a research project with archival material and / or music, this is a good chance to present it on the workshop so that Elizabeth can guide you and solve any matter concerning your project.


A totes les famílies hi ha secrets. Aquesta premissa quotidiana reflecteix l’intrigant camí que la directora emprèn per a resoldre el trencaclosques de la seva família; qui és, realment, la seva tia Adriana? És possible que aquella dona moderna, independent i alegra tingui un secret inconfessable?

ATENCIÓ! A CAUSA DE L'ATURADA DE PAÍS DEL PROPER DIMECRES 8, LA SESSIÓ DE DIMECRES 8 A LES 9.45h QUEDA ANNUL·LADA. Com afecta la pobresa a quatre nenes d’altres continents? Quatre nenes de quatre continents diferents són seguides durant el seu naixement i el seu primer any de vida. Totes elles tenen en comú la seva fràgil situació de pobresa extrema. Deu anys després, les tornem a trobar per observar la situació actual de les seves famílies i els seus països.

Qui hi havia darrere de Caterina Albert? L’actriu Míriam Iscla descobreix la història de la dona que s’amagava rere el sobrenom de Víctor Català. Catarina Albert va ser una destacada escriptora en llengua catalana i una pionera en la lluita feminista a través de la literatura.

Si salvem les foques, qui salvarà els esquimals? La veu del poble inuit s’enfronta als grans grups ecologistes per defensar la base de la seva economia i del seu estil de vida, la caça de foques. Un debat entre la lluita pel medi ambient i la supervivència de la cultura i la tradició inuit.

Qui va ser en Guillem d'Efak? Als anys seixanta es va donar a conèixer com "el negre que cantava en català", una insòlita raresa dins el panorama cultural. Nascut a Guinea Equatorial, criat a Mallorca, poeta, cantant, bohemi, vividor... Una figura fascinant sobre la que el dramaturg Pep Tosar vol fer una obra de teatre, per això viatjarà a Mallorca per entrevistar als qui el van conèixer.

Una impactant pel·lícula estètica i experimental que endinsa l’espectador a l’estranya, persuasiva i pertorbadora realitat de les armes nuclears. Travessant les fronteres de l’art, la política i la tecnologia.

El 1941, el periodista xilè Carlos Barry Silva és convidat a una gira al Japó amb cinc periodistes més. Després de l’atac a Pearl Harbor es veuen obligats a quedar-s’hi per convertint-se en corresponsals de guerra. Un episodi que marcarà la seva vida i la de la seva família.

El pas de temps va quedar capturat en unes pel•lícules guardades durant dècades en unes golfes del barri de Baix a Mar de Torredembarra. Una dolça passejada pel record fruit de la memòria gravada per la família Tizón de Barcelona i salvaguardada per les germanes Figuerola de Torredembarra.

Joan Manuel Serrat s’endinsa en els records de la seva infància i joventut al barri del Poble Sec. A través de les anècdotes més personals, ens traslladarem a meitats del segle passat, amb els seus costums i les seves normes, mentre Serrat ens transmet el caràcter familiar, caòtic, viu, d’una època difícil d’oblidar, i tot això amb l’ajuda del periodista Lluís Permanyer.

La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? El debat sobre la sostenibilitat d’una renda bàsica per als majors de 21 anys està sobre la taula. Economistes i polítics estudien les oportunitats i riscos d’aquesta proposta i les qüestions sobre la psicologia i la naturalesa humanes entren en joc.

ATENCIÓ! A CAUSA DE L'ATURADA DE PAÍS DEL PROPER DIMECRES 8, LA SESSIÓ DE DIMECRES 8 A LES 9.45h QUEDA ANNUL·LADA. Com afecta la pobresa a quatre nenes d’altres continents? Quatre nenes de quatre continents diferents són seguides durant el seu naixement i el seu primer any de vida. Totes elles tenen en comú la seva fràgil situació de pobresa extrema. Deu anys després, les tornem a trobar per observar la situació actual de les seves famílies i els seus països.

Miquel, alt executiu veterà, és despatxat de la multinacional on treballa. La família d’Alfred és obligada a abandonar casa seva. Amar, és el director d’una factoria automobilística de Damasc. Tots ells comparteixen un moment de canvi i incertesa que els uneix.

Antics combatents enemics – d’Israel i Palestina – passen de formar part de l’exèrcit a liderar plegats la creació dels Combatents per la Pau. Qui farà costat a aquest grup que pretén alterar l’status quo per defensar el somni d’un món lliure i segur?

El 1943 un grup d'exiliats republicans espanyols al servei de l'Exèrcit dels Estats Units entra clandestinament a Espanya, en una de les operacions més erràtiques de l'espionatge nord-americà durant la II Guerra Mundial. Aquesta és una història d'espies, rescatada de l'oblit.

Un equip de cinema va a rodar una pel·lícula a una misteriosa illa de Sumatra. Allà, descobreixen l’existència d’una civilització prehistòrica i d’una tribu ancestral que segresta l’Ann, l’actriu protagonista, per oferir-la en sacrifici ritual a Kong, un enorme goril·la.

Rufus T. Firefly arriba al poder de Freedonia per recomanacions de la Senyora Teasdale. Les contínues pífies de Firefly i les tensions amb el país veí, Silvania, porten a una guerra que dos espies de Silvania, Chico i Pinky, intentaran esbrinar com guanyar. Una genial comèdia dels Germans Marx.

En l’any de la capitalitat de la cultura, Memorimage ha volgut posar de relleu el valor del patrimoni audiovisual seleccionant 3 peces audiovisuals per a la cerimònia de Cloenda. Durant aquesta cerimònia, a més a més, podrem conèixer els guanyadors dels Premis Memorimage 2017.