2017 edition, Festival, Oficial Section

The main section of Memorimage which offers a sampling of the most prominent and interesting recent films with archival footage.


Qui va ser en Guillem d'Efak? Als anys seixanta es va donar a conèixer com "el negre que cantava en català", una insòlita raresa dins el panorama cultural. Nascut a Guinea Equatorial, criat a Mallorca, poeta, cantant, bohemi, vividor... Una figura fascinant sobre la que el dramaturg Pep Tosar vol fer una obra de teatre, per això viatjarà a Mallorca per entrevistar als qui el van conèixer.

El 1941, el periodista xilè Carlos Barry Silva és convidat a una gira al Japó amb cinc periodistes més. Després de l’atac a Pearl Harbor es veuen obligats a quedar-s’hi per convertint-se en corresponsals de guerra. Un episodi que marcarà la seva vida i la de la seva família.

El 1943 un grup d'exiliats republicans espanyols al servei de l'Exèrcit dels Estats Units entra clandestinament a Espanya, en una de les operacions més erràtiques de l'espionatge nord-americà durant la II Guerra Mundial. Aquesta és una història d'espies, rescatada de l'oblit.