2018 edition

Memorimage’s Professional Day 2018

THE ARCHIVES COM OUT OF THE CLOSET

Opening Up Audiovisual Archives 

…………… 

With Ben Green

@associates_ben

Linkedin: https://uk.linkedin.com/in/ben-green-3832576

Web: https://bengreenassociates.com/

 

For the first time in our country, Ben Green is coming to the city of Reus in order to share successful experiences that have allowed to use contents with rights of the archives.

Ben is a pioneer of ground-breaking rights deals for the future, working internationally with many leading companies across the broadcasting, creative arts and digital sectors.

Prior to launching his own consultancy in 2016, Ben spent over 20 years at the BBC, most recently as Head of Rights Business Development. In addition to negotiating some of the BBC’s major framework and Talent agreements, he played a central role in leading the strategy and delivery of rights for the BBC’s digital activity across all platforms.

This included: the ubiquitous on-demand catch-up service, BBC iPlayer; the BAFTA award-winning ‘Creative Archive’ pilot; the commercial download service BBC Store (selling over 10,000 hours of new and archive programmes); and many archive release partnerships with major cultural institutions, including the V&A ‘Bowie Is’ exhibition.

Currently, Ben is working with the British Film Institute on their archive rights strategy for delivering their ‘Heritage 2022’ mass-digitisation, preservation and access programme, and also with the UK government’s Arts & Humanities Research Council to develop new IP frameworks and guidance for new collaborations between Universities and the Creative Industries.

 

Garget

Discover with Ben Green the most important agreements he led on the BBC, among other successful strategies to give a new life to the archives.

 

Target

The workshop is especially directed towards documentarists, archivists, archival researchers, directors and producers and anyone who deals with archival material.

 

Content

 

  • Large-scale archives – is Collective Rights Licensing the solution, and how achievable is it?
  • Costs, Time & Resource – how to save them
  • The benefits of Editorial, Technical and Rights teams working closely
  • Non-Commercial vs. Commercial – ensuring a clear strategy for both
  • Difficult rights areas, and strategies for when clearance is impossible (and assessing risk)
  • Building relationships with rights holders, to remove ‘fear of the new’ and create a cultural and business shift
  • Creative re-use of archive – issues to consider
  • Examples of compliance issues in archive programmes
  • Changes in Cultural and Heritage policy needed to enable all of the above

 

THIS WORKSHOP’S LANGUAGE IS ENGLISH

 

PRACTICAL INFORMATION

Schedule: Friday 9th of November 2018, from 10 am to 2 pm

Location: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) (C/ Jaume Vidal i Alcover 6, Reus)

 

Previous registration needed!

Number of seats is limited.


A quanta profunditat pots arribar amb una sola alenada d’aire? Ens submergim en l’extraordinària història del bussejador Jacques Mayol, el primer capaç d’arribar als 100 metres de profunditat sense respiració artificial i que va revolucionar el busseig per apnea mitjançant la introducció de tècniques de ioga i zen.

Andrea Motis és una trompetista silenciosa, una associació d’idees difícils de conjugar. La seva manera de transitar per un món on la fama és un valor més preuat que l’èxit professional. Aquesta és la història íntima i carregada d’emocions d’un moment únic i irrepetible, aquell instant ple de vertigen que ens embriaga just abans de fer un gran salt cap al desconegut.

Out és la radiografia d’un temps de valentia, on diferents joves gais lesbianes, bisexuals i transsexuals d’arreu del món, enregistren el moment d’explicar a les seves famílies la seva orientació sexual.

En Tobias tenia un any quan els seus pares es van haver d’enfrontar a la notícia. El seu fill havia nascut sord. La primera reacció va ser baixar les expectatives en relació al seu futur, com si estigues destinat a viure aïllat de la societat.[...]

Si per a una persona complir 75 anys és un fet emocionant, per a una institució com firaReus esdevé tot un orgull de ciutat. Un clar exemple del caràcter emprenedor i comercial d'un poble i dels seus conciutadans. El documental, basat en material d’arxiu, descriu les set dècades d’aquest projecte amb testimonis i retrats de la fira durant les seves edicions.

Realitzada després del descobriment d’un metratge amateur rodat a la Xina del 1966 durant la primera i més radical fase de la Revolució Cultural, No intenso agora parla de la naturalesa fugaç dels moments de gran intensitat.

Durant la dictadura franquista hi va haver una part de l’església catòlica tarragonina que va ser fidel a la seva fe tant com ho va ser a Catalunya i al seu poble. El documental “Hereus d’un cardenal proscrit” recupera la memòria d’aquesta església i de com va participar en la recuperació d’un país que el règim franquista s’entestava a destruir.

En plena Guerra Civil, quatre pobles de Castelló van despertar bombardejats i 38 veïns hi van perdre la vida. 80 anys després, la troballa d’uns arxius militars secrets rebel·len que l’atac formava part d’un experiment de guerra.

Es coneix molt bé el Miró lluminós, el de la recerca constant de l’infant interior, el surrealista que va anticipar l’abstracció amb la seva explosió de colors, però el fet cert és que existeix un Miró de figures torturades com ho van ser els temps que li va tocar viure.

El 1818 Mary Shelly publicava una de les obres mestres de la literatura universal: Frankenstein. En motiu del seu bicentenari ens endinsem, de la mà de Mel Brooks, en la comèdia “El jove Franquestein”, un gran èxit dels anys 70.


El 26 de noviembre de 2016 muere en La Havana el líder histórico de la Revolución Cubana, Fidel Castro Ruz, a los 90 años. La fecha marca el inicio de 9 días de duelo oficial, durante los cuales la agitada vida cubana queda privada de música y alcohol.


Fernando Gallego és un DJ, però no un DJ qualsevol: és Nando Dixkontrol. Possiblement per molts és un personatge anònim, però va haver-hi un temps, on va ser l’epicentre d’un terratrèmol sonor, un ídol nocturn de masses.

Un valuós diamant conegut amb el nom de “Pantera Rosa” ha sigut robat i el cas només ha deixat una pista: un guant de color blanc, la inconfusible firma del famós lladre anomenat “El fantasma”. Tot i que la gent creia que s’havia jubilat, per l’inspector Closeau, qui porta el cas, és el primer sospitós. Amb l’objectiu de netejar el seu nom “El Fantasma” es llança a la recerca del veritable lladre enganyant a Closeau amb un seguit de pistes falses.


Out és la radiografia d’un temps de valentia, on diferents joves gais lesbianes, bisexuals i transsexuals d’arreu del món, enregistren el moment d’explicar a les seves famílies la seva orientació sexual.