2018 edition, Festival

J U R Y   M E M O R I M A G E   2 0 1 8

 

RAMON MASIP Director, DOP and founder of the company Videoproducciones MAB’S. Ramon has participated in several projects: he is a member of the TEDxReus, professor at the art school, he has created the cooking tv program “Tàpias a la carta” and he is one of the founding partners of Canal Reus TV. One of his last projects has been to co-direct the documentary “Les 7 vides d’Eduard Toda”.

 

BELÉN SÁNCHEZ Producer, partner of Un Capricho de Producciones and associate producer at Polar Star Films. Belen has a solid background in the field of production and social sciences. She has worked in fiction titles such as ‘Los últimos días’ (2013, Àlex i David Pastor), winner of 8 Gaudí awards; or ‘With the Wind’ (2018, Meritxell Colell) premiered at the Berlinale 2018 and winner of the Silver Biznaga Zonacine.

 

MARIO PONS Screenwriter, director and audiovisual producer in Sègula Films, graduated in Film by the ESCAC. He has made titles such as “La Batalla de la Memòria” (2009) Public Prize at Memorimage, “La Filla del farer” (2015) or “El Periple, la vella llum d’Europa” (2018), Best documentary at the Girona International Film Festival. Sociocultural activist in the Ebre since 2000, he is a lyricist and singer of Los Sirgadors.

 

 

J U R Y    C I N E M A  – R E S C A T

 

JAN BACA Architect and amateur filmmaker. He has often participated in UNICA competition (Union Internationnale du Cinema Non Professionel). Member of the Council of Secció de Cinema i Vídeo del Centre Excursionista de Catalunya association.

 

 

RAÜL CONTEL Author of numerous shortfilms. He has written and directed theatral shows and has given seminars about cinematographic language. Member of the Council of Cinema-Rescat association.

 

 

 

ENCARNACIÓ SOLER Doctor in Art History. President of Cinema-Rescat association. She’s an expert in recovery and research on Catalan film heritage. Usually participates as a jury member on different cinema events.

 

 


A quanta profunditat pots arribar amb una sola alenada d’aire? Ens submergim en l’extraordinària història del bussejador Jacques Mayol, el primer capaç d’arribar als 100 metres de profunditat sense respiració artificial i que va revolucionar el busseig per apnea mitjançant la introducció de tècniques de ioga i zen.

Andrea Motis és una trompetista silenciosa, una associació d’idees difícils de conjugar. La seva manera de transitar per un món on la fama és un valor més preuat que l’èxit professional. Aquesta és la història íntima i carregada d’emocions d’un moment únic i irrepetible, aquell instant ple de vertigen que ens embriaga just abans de fer un gran salt cap al desconegut.

Out és la radiografia d’un temps de valentia, on diferents joves gais lesbianes, bisexuals i transsexuals d’arreu del món, enregistren el moment d’explicar a les seves famílies la seva orientació sexual.

En Tobias tenia un any quan els seus pares es van haver d’enfrontar a la notícia. El seu fill havia nascut sord. La primera reacció va ser baixar les expectatives en relació al seu futur, com si estigues destinat a viure aïllat de la societat.[...]

Si per a una persona complir 75 anys és un fet emocionant, per a una institució com firaReus esdevé tot un orgull de ciutat. Un clar exemple del caràcter emprenedor i comercial d'un poble i dels seus conciutadans. El documental, basat en material d’arxiu, descriu les set dècades d’aquest projecte amb testimonis i retrats de la fira durant les seves edicions.

Realitzada després del descobriment d’un metratge amateur rodat a la Xina del 1966 durant la primera i més radical fase de la Revolució Cultural, No intenso agora parla de la naturalesa fugaç dels moments de gran intensitat.

En plena Guerra Civil, quatre pobles de Castelló van despertar bombardejats i 38 veïns hi van perdre la vida. 80 anys després, la troballa d’uns arxius militars secrets rebel·len que l’atac formava part d’un experiment de guerra.

Es coneix molt bé el Miró lluminós, el de la recerca constant de l’infant interior, el surrealista que va anticipar l’abstracció amb la seva explosió de colors, però el fet cert és que existeix un Miró de figures torturades com ho van ser els temps que li va tocar viure.

El 1818 Mary Shelly publicava una de les obres mestres de la literatura universal: Frankenstein. En motiu del seu bicentenari ens endinsem, de la mà de Mel Brooks, en la comèdia “El jove Franquestein”, un gran èxit dels anys 70.


El 26 de noviembre de 2016 muere en La Havana el líder histórico de la Revolución Cubana, Fidel Castro Ruz, a los 90 años. La fecha marca el inicio de 9 días de duelo oficial, durante los cuales la agitada vida cubana queda privada de música y alcohol.


Fernando Gallego és un DJ, però no un DJ qualsevol: és Nando Dixkontrol. Possiblement per molts és un personatge anònim, però va haver-hi un temps, on va ser l’epicentre d’un terratrèmol sonor, un ídol nocturn de masses.

Un valuós diamant conegut amb el nom de “Pantera Rosa” ha sigut robat i el cas només ha deixat una pista: un guant de color blanc, la inconfusible firma del famós lladre anomenat “El fantasma”. Tot i que la gent creia que s’havia jubilat, per l’inspector Closeau, qui porta el cas, és el primer sospitós. Amb l’objectiu de netejar el seu nom “El Fantasma” es llança a la recerca del veritable lladre enganyant a Closeau amb un seguit de pistes falses.


Out és la radiografia d’un temps de valentia, on diferents joves gais lesbianes, bisexuals i transsexuals d’arreu del món, enregistren el moment d’explicar a les seves famílies la seva orientació sexual.