Edición 2018

JORNADA PROFESIONAL

LOS ARCHIVOS SALEN DEL ARMARIO

Con Ben Green

@associates_ben

Linkedin: https://uk.linkedin.com/in/ben-green-3832576

Web: https://bengreenassociates.com/

 Por primera vez en todo el Estado Español, Ben Green viaja a Reus para compartir experiencias que han permitido utilizar contenidos con derechos de los archivos.

Ben Green es uno de los precursores de las negociaciones sobre derechos de imagen y colabora con muchas compañías líderes en el sector audiovisual a nivel internacional, tanto compañías de broadcasting como del sector creativo y digital.

Después de trabajar durante 20 años para la BBC como responsable de desarrollo y negociación de derechos, fundó su propia consultoría en 2016.

Entre las iniciativas más relevantes destacamos: el servicio VOD (video on demand), la plataforma BBC iPlayer, el piloto ganador del premio Bafta: “Creative Archive”, la creación del servicio de descarga “BBC store” (con más de 10.000 horas de programación vendidas, tanto de material nuevo como de material de archivo) o muchas otras iniciativas realizadas con instituciones culturales, como la exhibición del Victoria $ Albert Museum “Bowie is”.

Actualmente, Ben Green trabaja asesorando al British Film Institute para crear una política sobre los derechos de archivo, que les permita digitalizar, preservar y difundir sus fondos en el marco del proyecto “Heritage 2022”. También trabaja con el departamento de investigación de Artes y Humanidades del gobierno del Reino Unido para desarrollar nuevas estructuras y orientaciones para establecer nuevas colaboraciones entre universidades y la industria creativa.

 

Objetivo

Descubrir de la mano de Ben Green los acuerdos más relevantes que lideró en la BBC, entre otras estrategias de éxito para dar una nueva vida a los archivos.

 

¿A quién va dirigido?

 El taller está especialmente dirigido a documentalistas, archiveros, investigadores de archivos, responsables de la versión online de los medios de comunicación, directores, productores y cualquier persona que trate con temas de imagen de archivo, fotografías y música.

 

Contenido

 En el taller se examinarán las siguientes áreas:

  1. El archivo creativo
  2. Cómo hacer públicos los archivos
  3. Wildlife finder
  4. BBC Store
  5. Archivos de radio
  6. Caso de estudio: Exhibición “Bowie is” en el museo Victoria & Albert

 

TODO EL TALLER SE IMPARTIRÁ EN INGLÉS CON UN SERVICIO DE TRADUCCIÓN AL CASTELLANO DURANTE TURNO DE PREGUNTAS ASÍ COMO EN EL MOMENTO DE CONCLUIR CADA TEMA TRATADO

 

 Información práctica

 Horario: Viernes 9 de Noviembre 2018 de 10h a 14h

Lugar: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) (C/ Jaume Vidal i Alcover 6, Reus)

 

Actividad gratuita

Hace falta reservar, ¡las plazas son limitadas!

 

 

 

 


A quanta profunditat pots arribar amb una sola alenada d’aire? Ens submergim en l’extraordinària història del bussejador Jacques Mayol, el primer capaç d’arribar als 100 metres de profunditat sense respiració artificial i que va revolucionar el busseig per apnea mitjançant la introducció de tècniques de ioga i zen.

Andrea Motis és una trompetista silenciosa, una associació d’idees difícils de conjugar. La seva manera de transitar per un món on la fama és un valor més preuat que l’èxit professional. Aquesta és la història íntima i carregada d’emocions d’un moment únic i irrepetible, aquell instant ple de vertigen que ens embriaga just abans de fer un gran salt cap al desconegut.

Out és la radiografia d’un temps de valentia, on diferents joves gais lesbianes, bisexuals i transsexuals d’arreu del món, enregistren el moment d’explicar a les seves famílies la seva orientació sexual.

En Tobias tenia un any quan els seus pares es van haver d’enfrontar a la notícia. El seu fill havia nascut sord. La primera reacció va ser baixar les expectatives en relació al seu futur, com si estigues destinat a viure aïllat de la societat.[...]

Si per a una persona complir 75 anys és un fet emocionant, per a una institució com firaReus esdevé tot un orgull de ciutat. Un clar exemple del caràcter emprenedor i comercial d'un poble i dels seus conciutadans. El documental, basat en material d’arxiu, descriu les set dècades d’aquest projecte amb testimonis i retrats de la fira durant les seves edicions.

Realitzada després del descobriment d’un metratge amateur rodat a la Xina del 1966 durant la primera i més radical fase de la Revolució Cultural, No intenso agora parla de la naturalesa fugaç dels moments de gran intensitat.

Durant la dictadura franquista hi va haver una part de l’església catòlica tarragonina que va ser fidel a la seva fe tant com ho va ser a Catalunya i al seu poble. El documental “Hereus d’un cardenal proscrit” recupera la memòria d’aquesta església i de com va participar en la recuperació d’un país que el règim franquista s’entestava a destruir.

En plena Guerra Civil, quatre pobles de Castelló van despertar bombardejats i 38 veïns hi van perdre la vida. 80 anys després, la troballa d’uns arxius militars secrets rebel·len que l’atac formava part d’un experiment de guerra.

Es coneix molt bé el Miró lluminós, el de la recerca constant de l’infant interior, el surrealista que va anticipar l’abstracció amb la seva explosió de colors, però el fet cert és que existeix un Miró de figures torturades com ho van ser els temps que li va tocar viure.

El 1818 Mary Shelly publicava una de les obres mestres de la literatura universal: Frankenstein. En motiu del seu bicentenari ens endinsem, de la mà de Mel Brooks, en la comèdia “El jove Franquestein”, un gran èxit dels anys 70.


El 26 de noviembre de 2016 muere en La Havana el líder histórico de la Revolución Cubana, Fidel Castro Ruz, a los 90 años. La fecha marca el inicio de 9 días de duelo oficial, durante los cuales la agitada vida cubana queda privada de música y alcohol.


Fernando Gallego és un DJ, però no un DJ qualsevol: és Nando Dixkontrol. Possiblement per molts és un personatge anònim, però va haver-hi un temps, on va ser l’epicentre d’un terratrèmol sonor, un ídol nocturn de masses.

Un valuós diamant conegut amb el nom de “Pantera Rosa” ha sigut robat i el cas només ha deixat una pista: un guant de color blanc, la inconfusible firma del famós lladre anomenat “El fantasma”. Tot i que la gent creia que s’havia jubilat, per l’inspector Closeau, qui porta el cas, és el primer sospitós. Amb l’objectiu de netejar el seu nom “El Fantasma” es llança a la recerca del veritable lladre enganyant a Closeau amb un seguit de pistes falses.


Out és la radiografia d’un temps de valentia, on diferents joves gais lesbianes, bisexuals i transsexuals d’arreu del món, enregistren el moment d’explicar a les seves famílies la seva orientació sexual.