Edició 2018, Jornada Professional

 

JORNADA PROFESSIONAL

ELS ARXIUS SURTEN DE L’ARMARI

Amb Ben Green

@associates_ben

Linkedin: https://uk.linkedin.com/in/ben-green-3832576

Web: https://bengreenassociates.com/

 

Per primera vegada a tot l’Estat Espanyol, Ben Green ve a Reus per compartir experiències exitoses que han permès utilitzar continguts amb drets dels arxius.

Ben Green és un dels precursors de les negociacions sobre drets d’imatge i col·labora amb moltes companyies a nivell internacional capdavanteres en el sector audiovisual, tant companyies de broadcasting com del sector creatiu i digital.

Després de treballar durant 20 anys per la BBC com a responsable de desenvolupament i negociació de drets, va fundar la seva pròpia consultoria el 2016.

Entre les iniciatives més rellevants destaquem: el servei VOD (video on demand), la plataforma BBC iPlayer, el pilot guanyador del premi Bafta: “Creative Archive”, la creació del servei de descàrrega “BBC store” (amb més de 10.000 hores de programació venudes tant de material nou com material d’arxiu) o moltes d’altres iniciatives realitzades conjuntament amb institucions culturals, com ara l’exhibició del  Victoria $ Albert Museum “Bowie is”.

Actualment, Ben Green treballa assessorant el  British Film Institute per crear una política sobre els drets d’arxiu, que els permeti  digitalitzar, preservar i difondre els seus fons en el marc del projecte “Heritage 2022”. També treballa amb el department de recerca d’Arts i Humanitats del govern del Regne Unit per desenvolupar noves estructures i orientacions per establir noves col·laboracions entre universitats i la indústria creativa.

 

Objectiu

Descobrir de la mà d’en Ben Green els acords més rellevants que va dur a terme a la BBC, entre d’altres estratègies d’èxit per donar una nova vida als arxius.

 

A qui va dirigit?

 El taller combina la teoria i la pràctica i està especialment dirigit a documentalistes, arxivers, investigadors d’arxius, responsables de la versió online dels mitjans de comunicació, directors i productors i qualsevol persona que tracti amb imatges d’arxiu.

 

Contingut

 En aquest taller s’examinaran les següents àrees:

  1. L’arxiu creatiu
  2. Com fer públics els arxius
  3. Wildlife finder
  4. BBC Store
  5. Arxius de ràdio
  6. Cas d’estudi: Exhibició “Bowie is” al museu Victoria i Albert

 

TOT EL TALLER S’IMPARTIRÀ EN ANGLÈS AMB SUPORT DE TRADUCCIÓ AL CASTELLÀ DURANT EL TORN DE PREGUNTES AIXÍ COM EN EL MOMENT DE CONCLOURE CADA TEMA TRACTAT. 

 

Informació pràctica

 

Horari: Divendres 9 de novembre 2018 de 10h a 14h

Lloc: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) (C/ Jaume Vidal i Alcover 6, Reus)

Activitat gratuïta

Cal reservar, les places són limitades!