Edició 2017

Més informació properament…


A totes les famílies hi ha secrets. Aquesta premissa quotidiana reflecteix l’intrigant camí que la directora emprèn per a resoldre el trencaclosques de la seva família; qui és, realment, la seva tia Adriana? És possible que aquella dona moderna, independent i alegra tingui un secret inconfessable?

ATENCIÓ! A CAUSA DE L'ATURADA DE PAÍS DEL PROPER DIMECRES 8, LA SESSIÓ DE DIMECRES 8 A LES 9.45h QUEDA ANNUL·LADA. Com afecta la pobresa a quatre nenes d’altres continents? Quatre nenes de quatre continents diferents són seguides durant el seu naixement i el seu primer any de vida. Totes elles tenen en comú la seva fràgil situació de pobresa extrema. Deu anys després, les tornem a trobar per observar la situació actual de les seves famílies i els seus països.

Qui hi havia darrere de Caterina Albert? L’actriu Míriam Iscla descobreix la història de la dona que s’amagava rere el sobrenom de Víctor Català. Catarina Albert va ser una destacada escriptora en llengua catalana i una pionera en la lluita feminista a través de la literatura.

Si salvem les foques, qui salvarà els esquimals? La veu del poble inuit s’enfronta als grans grups ecologistes per defensar la base de la seva economia i del seu estil de vida, la caça de foques. Un debat entre la lluita pel medi ambient i la supervivència de la cultura i la tradició inuit.

Qui va ser en Guillem d'Efak? Als anys seixanta es va donar a conèixer com "el negre que cantava en català", una insòlita raresa dins el panorama cultural. Nascut a Guinea Equatorial, criat a Mallorca, poeta, cantant, bohemi, vividor... Una figura fascinant sobre la que el dramaturg Pep Tosar vol fer una obra de teatre, per això viatjarà a Mallorca per entrevistar als qui el van conèixer.

Una impactant pel·lícula estètica i experimental que endinsa l’espectador a l’estranya, persuasiva i pertorbadora realitat de les armes nuclears. Travessant les fronteres de l’art, la política i la tecnologia.

El 1941, el periodista xilè Carlos Barry Silva és convidat a una gira al Japó amb cinc periodistes més. Després de l’atac a Pearl Harbor es veuen obligats a quedar-s’hi per convertint-se en corresponsals de guerra. Un episodi que marcarà la seva vida i la de la seva família.

El pas de temps va quedar capturat en unes pel•lícules guardades durant dècades en unes golfes del barri de Baix a Mar de Torredembarra. Una dolça passejada pel record fruit de la memòria gravada per la família Tizón de Barcelona i salvaguardada per les germanes Figuerola de Torredembarra.

Joan Manuel Serrat s’endinsa en els records de la seva infància i joventut al barri del Poble Sec. A través de les anècdotes més personals, ens traslladarem a meitats del segle passat, amb els seus costums i les seves normes, mentre Serrat ens transmet el caràcter familiar, caòtic, viu, d’una època difícil d’oblidar, i tot això amb l’ajuda del periodista Lluís Permanyer.

La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? El debat sobre la sostenibilitat d’una renda bàsica per als majors de 21 anys està sobre la taula. Economistes i polítics estudien les oportunitats i riscos d’aquesta proposta i les qüestions sobre la psicologia i la naturalesa humanes entren en joc.

ATENCIÓ! A CAUSA DE L'ATURADA DE PAÍS DEL PROPER DIMECRES 8, LA SESSIÓ DE DIMECRES 8 A LES 9.45h QUEDA ANNUL·LADA. Com afecta la pobresa a quatre nenes d’altres continents? Quatre nenes de quatre continents diferents són seguides durant el seu naixement i el seu primer any de vida. Totes elles tenen en comú la seva fràgil situació de pobresa extrema. Deu anys després, les tornem a trobar per observar la situació actual de les seves famílies i els seus països.

Miquel, alt executiu veterà, és despatxat de la multinacional on treballa. La família d’Alfred és obligada a abandonar casa seva. Amar, és el director d’una factoria automobilística de Damasc. Tots ells comparteixen un moment de canvi i incertesa que els uneix.

Antics combatents enemics – d’Israel i Palestina – passen de formar part de l’exèrcit a liderar plegats la creació dels Combatents per la Pau. Qui farà costat a aquest grup que pretén alterar l’status quo per defensar el somni d’un món lliure i segur?

El 1943 un grup d'exiliats republicans espanyols al servei de l'Exèrcit dels Estats Units entra clandestinament a Espanya, en una de les operacions més erràtiques de l'espionatge nord-americà durant la II Guerra Mundial. Aquesta és una història d'espies, rescatada de l'oblit.

Un equip de cinema va a rodar una pel·lícula a una misteriosa illa de Sumatra. Allà, descobreixen l’existència d’una civilització prehistòrica i d’una tribu ancestral que segresta l’Ann, l’actriu protagonista, per oferir-la en sacrifici ritual a Kong, un enorme goril·la.

Rufus T. Firefly arriba al poder de Freedonia per recomanacions de la Senyora Teasdale. Les contínues pífies de Firefly i les tensions amb el país veí, Silvania, porten a una guerra que dos espies de Silvania, Chico i Pinky, intentaran esbrinar com guanyar. Una genial comèdia dels Germans Marx.

En l’any de la capitalitat de la cultura, Memorimage ha volgut posar de relleu el valor del patrimoni audiovisual seleccionant 3 peces audiovisuals per a la cerimònia de Cloenda. Durant aquesta cerimònia, a més a més, podrem conèixer els guanyadors dels Premis Memorimage 2017.