Sinopsis

En l’any de la capitalitat de la cultura, Memorimage ha volgut posar de relleu el valor del patrimoni audiovisual seleccionant 4 peces audiovisuals per a la cerimònia de Cloenda de Memorimage 2017. Un dels curts és una estrena mundial. Durant aquesta cerimònia, a més a més, podrem conèixer els guanyadors dels Premis Memorimage 2017.

ATENCIÓ! La cloenda del Memorimage s’endarrereix una hora. La nova data de la cerimònia és dissabte 11 de novembre a les 22h Teatre Bartrina

 

JOIES DEL CIMIR: Esdeveniments de l’any 1931
Autor desconegut
1931 / Catalunya / 18min

El CIMIR recupera la memòria gràfica de la ciutat i del país i aquest any presenta un recull d’interessants moments a la Barcelona de 1931 durant la República. Entre les quals podrem veure com el poble acudí al moll per rebre els oficials arribats del Castell de la Mola, on foren desterrats degut a la revolta de Jaca. La mort d’en Santiago Rusiñol. La festa de les Banderes del dia 5 de juliol. L’arribada del General López Ochoa o l’arribada del gran vaixell “Columbus” al port, entre d’altres. La recuperació de les imatges ha estat possible gràcies a la donació desinteressada del reusenc Jordi Vall Ciré, que assistirà a la cerimònia.

 

La Perle de la méditerrannée: Barcelone
Autor desconegut / 1913 / Catalunya / 6min
Produïda per Sociedad de Atracción de Forasteros per promoure el turisme de la ciutat
Barcelone, principale ville de la Catalogne
Segundo de Chomón / 1912 / Catalunya / 3min
Produïda per Ibérico Films, distribuïda per Pathé

Imatges quotidianes de la ciutat de Barcelona: el port, el Monument a Colom, la Plaça Catalunya, el Casino de la Rabassada…

 

Praga, 21 de agosto
Director: Josep Maria Garcia-Planas Vilarrúbia
1968 / Catalunya / 15min

Descobrim les úniques imatges filmades en color de la invasió soviètica de Txecoslovàquia el 1968 que va acabar amb el règim aperturista de Dubcek i va provocar la primera fissura en el Taló d’Acer. Les va filmar amb la seva càmera Bolex l’industrial català Josep Maria Garcia-Planas Vilarrúbia, que es trobava casualment a Praga per negocis. Durant la cerimònia comptarem amb la presència del seu fill i donant dels arxius Plàcid Garcia-Planas Marcet.

 

* Durant la cloenda tindrà lloc l’acte d’entrega de Premis de Memorimage 2017

 

Sessions


Teatre Bartrina

Teatre Oficial del Memorimage