Sinopsis

Qui va ser en Guillem d’Efak? Als anys seixanta es va donar a conèixer com “el negre que cantava en català”, una insòlita raresa dins el panorama cultural d’aquella època. Nascut a Guinea Equatorial, fill de guàrdia civil destinat a la colònia, criat a Mallorca, poeta, cantant, bohemi, vividor…

Una figura fascinant sobre la qual l’actor i dramaturg Pep Tosar vol fer girar una obra de teatre, per això viatja a Mallorca per entrevistar els qui el van conèixer, per després, sol davant l’ordinador, recordar el que li han dit sobre en Guillem totes les persones amb qui ha parlat (amics de la infància, companys de viatge, la seva vídua). Així, entre tots plegats l’ajuden, per una banda a refer la vida del poeta i, per l’altra, a donar-li dimensió humana a qui fins ara era només un personatge.

D’aquesta manera, en Pep Tosar construeix, dins i davant seu, un Guillem d’Efak propi, amb el qual dialogarà per ajudar a esborrar l’oblit i el silenci que pesa ara sobre aquest creador únic i irrepetible.

Comptarem amb la presència de Manu Benavente, director de la pel·lícula, Pep Tosar i Bartomeu Mestre, biògraf de Guillem d’Efak.

Sessions


Teatre Bartrina

Teatre Oficial del Memorimage