Memorimage – Festival Internacional de Cinema de Reus és un festival que se centra exclusivament en pel·lícules que utilitzen imatge d’arxiu, amb el fi de fer visible la importància de la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual, així com el valor de la imatge en la configuració de la memòria individual i en la col·lectiva.

Des de l’any  de la seva fundació i primera edició al 2005 fins avui, el Memorimage ha seguit creixent i consolidant-se com a Festival de referència en matèria d’arxiu, sent reconegut per la UNESCO amb el qualificatiu d’interès cultural.

memorimage

Celebrant-se durant prop d’una setmana i de forma anual cada novembre, Reus es converteix amb el Memorimage en el punt de trobada de nombrosos artistes i professionals, funcionant com a vincle entre població, cultura i història. Agrupant projeccions a competició, estrenes a nivell mundial, films trobats i inèdits, així com activitats per a tots els públics, tallers i jornades professionals.

Memorimage és una iniciativa que neix de la mà de CINEMA-RESCAT,  una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu  la recerca i la recuperació del patrimoni cinematogràfic.