Sinopsis

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social.

Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals.

Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la major part dels llocs de treball siguin redundants?

Diplomàtic de carrera; considerat el primer egiptòleg de l’estat espanyol i el descobridor de l’alguerès; viatger infatigable rere les passes d’Ali Bei; un dels bibliòfils més grans de la història de Catalunya; divulgador de la cultura xinesa, i home de negocis a Londres.

 

Premis i festivals

  • Official Selection, CPH:DOX* – Dinamarca, 2016
  • Diagonale, Festivale of Austrian Film – Austria, 2017

Després de la projecció, tindrà lloc un col·loqui amb el Doctor Juan Antonio Duro Moreno, expert en economia.

Sessions


Teatre Bartrina

Teatre Oficial del Memorimage