Edició 2021

PREMI CIUTAT DE REUS

Premi a la millor pel·lícula de la Secció Oficial. Estatueta atorgada al director/a del film per l’Ajuntament de Reus. El Jurat de Memorimage 2021 atorgarà aquest premi.

  • Premi adscrit a les creacions audiovisuals de la Secció Oficial.

PREMI CINEMA-RESCAT

Premi al millor treball de documentació i recerca. Estatueta atorgada al documentalista en nom de l’associació Cinema-Rescat. El Jurat configurat per Cinema-Rescat atorgarà aquest premi.

  • Premi adscrit a totes les creacions audiovisuals projectades a la Secció Oficial, MemoriReus i Cloenda

PREMI DEL PÚBLIC

Premi del públic a la millor pel·lícula de la Secció Oficial i MemoriReus dotat amb una estatueta. El públic assistent al festival atorgarà aquest premi al guanyador per majoria simple de vots.

  • Premi adscrit a les creacions audiovisuals de la Secció Oficial.

PREMI MEMORIREUS

Premi a la millor pel·lícula de la Secció Memorireus dotat amb una estatueta i 300€, patrocinat per Rabassa Arts Gràfiques. El públic assistent al festival atorgarà aquest premi al guanyador per majoria simple de vots.

  • Premi adscrit a les creacions audiovisuals de la Secció MemoriReus

LOGORABASSA

PREMI MEMORIJOVE

Premi a la millor pel·lícula de la secció MemoriJove dotat amb una estatueta per al director. El públic adolescent assistent al festival atorgarà aquest premi al guanyador per majoria simple de vots.

  • Premi adscrit a les creacions audiovisuals seleccionades en la secció MemoriJove

 

JURAT MEMORIMAGE 2021

Belén Macías

Belén Macías neix a Tarragona i cursa estudis superiors a Madrid. Obté la Llicenciatura de Ciències de la Informació en la Universitat Complutense i es diploma en la Real Escola Superior d’Art Dramàtic en la branca d’interpretació. Va estudiar guió de cinema a l’Escola de Cinema de Sant Antonio de los Baños a Cuba.

En ficció treballa en les sèries “Un lugar en el mundo” per a Antena 3, “La Señora”, “Víctor Ros”, “Fugitiva” i “14 d’abril, La Republica”, per a TVE, “Hospital Central” i “El Don de Alba” per a Telecinco. També dirigeix les tv-movies “La Atlántida” “El Monstruo del pozo” i “Juegos de família” per a la FORTA, i les minisèries “La Princesa de Éboli” o “Histçorias Robadas” per a Antena 3.

En cinema, dirigeix els curtmetratges “El Puzle” i “Mala Espina”, que reben més de setanta premis nacionals i internacionals. El seu primer llargmetratge “El patio de mi carcel”, produït per El Deseo i seleccionat en el festival de cinema de Sant Sebastià, va obtenir diversos premis nacionals i internacionals i va estar nominat a 4 premis Goya. El seu segon llargmetratge “Marsella” ha obtingut dues nominacions als premis Goya i diversos premis.

Silvia García

Silvia García Martínez va entrar a la ràdio de forma amateur i s’ha convertit en un referent professional de la ciutat al llarg dels seus 35 anys d’història. Una petita habitació situada al Centre Cívic de la Part Alta de Tarragona, al costat d on ella cosia peces de roba cada tarda, es va acabar convertint en la ràdio municipal de la ciutat. Els responsables del muntatge buscaven veus femenines i van topar amb la Sílvia, que va començar sent un suport pels impulsors de la ràdio i actualmen t és una de les veus més apreciades del panorama musical local i català. No hi ha un sol grup de música (o artista, productor, negoci musical…) que no conegui la veu i l entusiasme de la Silvia. A més, al llarg dels anys, i mitjançant formacions organitzades per l’Ajun tament de Tarragona, Silvia García també s’ha convertit en una de les peces clau de l’equip tècnic de Tarragona Ràdio i la responsable de coordinar els col·laboradors i voluntaris que fan programes a la ràdio sense cap ànim de lucre.

 

David Fernández

Dirigeix LANOVA Ràdio de Reus i col·labora amb LA XARXA. Ha fet de corresponsal per a CATALUNYA RÀDIO (2006-2013), l’AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES (ACN) (2000-2009), RÀDIO 4 – RNE (2004-2009) o l’HERALDO DE ARAGÓN (2017). Ha estat editor i fundador de l’edició al Camp de Tarragona de SURTDECASA.CAT (2013-2017), i l’any 1998 va començar a parlar de música i a entrevistar músics a CANAL REUS TV i encara no ha deixat de fer-ho, dirigint programes o com a col·laborador.

Des de 2006 codirigeix la productora ACID FACTORY, amb la qual ha dirigit o codirigit documentals (“PERE ANGUERA. TRES SEGLES UNA VEU” (2012), “WHISKYN’S. 360 GRAUS. EL DOCUMENTAL” (2009)…), i s’ha encarregat de la direcció de producció de tota mena de projectes audiovisuals (televisió, corporatius, espots, curts…); d’entre els quals, prop d’una quarantena de videoclips (Juantxo Skalari, Gossos, Els Pets, Whiskyn’s, Dept., Joan Masdéu…). Alguns dels treballs en què ha participat han estat reconeguts per Ritmes.net (TV3), Premis Enderrock, FIC-CAT Roda de Berà, Memorimage Reus, FEC Festival Reus…

 

Jurat Cinema Rescat 2021

Jan Baca: Arquitecte i cineasta amateur. Ha participat repetidament en el concurs de la UNICA (Union Internationnale du Cinema Non Professionnel). Membre de la Junta de la Secció de Cinema i Vídeo del Centre Excursionista de Catalunya.

 

 

 

 

Raül Contel: Director, guionista i actor de cine, també ha escrit i dirigit diverses obres teatrals. Membre fundador del col·lectiu Nous Directors Catalans, imparteix cursos sobre llenguatge cinematogràfic; història del Cinema i diversos fòrums de divulgació cinematogràfica.

 

 

 

Isaac López: Doctor en història contemporània per la URV. Autor del llibre “Historia de los cines Tarraconenses”. Membre del Grup d’Investigació i Recerca del patrimoni cinematogràfic. Professor adjunt del Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials de la URV.

 

 

 

Josep Rota: Cineasta documentalista. Promotor i coordinador de Festivals de cinema: Biennal de Cinema i Vídeo Ciutat de Sabadell; Premi Miquel Fàbregues; Selectiu UNICA; Excursions i reportatges del CEC. Representant d’Espanya a la U.N.I.C.A. (Unió Internacional de Cinema).


Jaume Sisa és un referent del moviment underground i la contracultura de la Barcelona dels anys 60 i 70. Músic, cantautor i poeta, la influència del seu treball ha arribat amb força fins als nostres dies

LAS SINSOMBRERO 3 – EXILIADAS, s'apropa a aquelles artistes i intel·lectuals que, en acabar la guerra civil, es van veure obligades a exiliar-se a diferents països.

Roques de quatre colors componen el paisatge de Menorca.

La història del músic reusenc que ha recorregut centenars de ciutats, presons i carrers de tot el món compartint la seva passió i l'amor pel rock.

Dues cineastes, la catalana Meritxell Colell i l'argentina Lucía Vassallo, es llencen a enregistrar el seu dia a dia i estableixen d'aquesta forma una correspondència que les manté en contacte tot i la distancia.

El pintor Marià Fortuny (1838-1874), en el cim de la seva carrera, passa un feliç i creatiu estiu amb la seva família al golf de Nàpols.

El despertar d'una dona inspirada pel coratge del moviment feminista a Egipte. Un cop de puny al patriarcat amb la càmera convertida en una arma d’autodefensa.

Un retrat d’un conflicte familiar que es converteix en una radiografia de les friccions de la societat iraniana des de la Revolució de 1979 fins a l’actualitat.

Una explosió en una de les més importants plantes químiques d'Europa, la Petroquímica de Tarragona, desperta la lluita laboral d'un grup d'obrers que reclama el que és just per a tots.

L’any 1998 l’artista Antoni Miralda amb la col·laboració de la ciutat de Reus preparà un banquet de dimensions titàniques. Els comensals: els Gegants de la ciutat. El Banquet Gegant va ser un […]

El cas Altsasu com mai abans l’havíem vist. Una mirada íntima al factor humà d’un conflicte pervers que demana molta empatia: la injustícia s’alimenta de ràbia.

Què passa amb les històries familiars? Ens quedem amb aquelles que hem sentit una vegada i una altra o ens criden més l’atenció les histories silenciades?

“Per què no sé res de tot això?” es pregunta la directora de la pel·lícula d’adolescent quan, després del funeral del seu pare, llegeix la vida del mort als diaris.