Edició 2020

PREMI CIUTAT DE REUS

Premi a la millor pel·lícula de la Secció Oficial. Estatueta atorgada al director/a del film per l’Ajuntament de Reus. El Jurat de Memorimage 2020 atorgarà aquest premi.

* Premi adscrit a les creacions audiovisuals de la Secció Oficial.

PREMI CINEMA-RESCAT

Premi al millor treball de documentació i recerca. Estatueta atorgada al documentalista en nom de l’associació Cinema-Rescat. El Jurat configurat per Cinema-Rescat atorgarà aquest premi.

* Premi adscrit a totes les creacions audiovisuals projectades a la Secció Oficial, Memorireus i Cloenda

PREMI DEL PÚBLIC

Premi del públic a la millor pel·lícula de la Secció Oficial i Memorireus dotat amb una estatueta i 300€ per al director. El públic assistent al festival atorgarà aquest premi al guanyador per majoria simple de vots. El premi del públic està patrocinat per Rabassa.

* Premi adscrit a les creacions audiovisuals de la Secció Oficial.

PREMI MEMORIJOVE

Premi a la millor pel·lícula de la secció MemoriJove dotat amb una estatueta per al director. El públic adolescent assistent al festival atorgarà aquest premi al guanyador per majoria simple de vots.

* adscrit a les creacions audiovisuals seleccionades en la secció Memorijove

J U R A T    M E M O R I M A G E

 Esteve Giralt Torras. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, treballa a Tarragona i les Terres de l’Ebre per La Vanguardia i RAC1 des del 2003. Ha col·laborat amb seccions pròpies al programa Islàndia (L’hora islandesa) i al Súperesports (L’Amparito). Ha seguit el responsable del Nàstic i el Reus a Primera i Segona Divisió i forma part de l’equip de Castells a RAC1. Ha treballat a Ràdio Reus (2002-03) i a Catalunya Ràdio (2004). Recentment guardonat amb el premi a l’Excel·lència a la vintena edició dels Premis Ràdio Associació de Catalunya. Ha col·laborat amb Canal Reus i la Xarxa de Televisions Locals i escriu en altres publicacions (Fet a Tarragona, NW Reus, Descobrir Catalunya o Indicador d’Economia). És vicepresident del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona.

 

 

Eloide Mellado. Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Rovira i Virgili el 2012. Actualment és editora a la plataforma Filmin des que va finalitzar els seus estudis. A Filmin s’encarrega de l’editorialització del contingut i és també responsable de la secció KIDS. Paral·lelament és programadora al Festival REC de Tarragona des del 2020 i ha sigut jurat a diferents festivals com Serializados o La Cabina.

 

 

 

Núria Arüna. Professora de Comunicació Audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili i del Doctorat en Antropologia i Comunicació de la mateixa universitat, i membre del grup de recerca en Comunicació ASTERISC. Els seus temes d’investigació versen al voltant de les identitats culturals (particularment el gènere, la classe social i les ideologies en relació a la història recent) i els gèneres audiovisuals. Les seves últimes investigacions aborden el documental com a eina de transformació social i les possibilitats dels nous formats en línia per a l’empoderament col·lectiu. Ha participat en projectes de recerca sobre Patrimoni Immaterial i ha treballat com a periodista en mitjans de comunicació.

 

 

 

J U R A T   C I N E M A  – R E S C A T

 

MARÇAL MORA. Formador i realitzador de vídeo. Pertany a la junta dels cineclubs de Fotofilm Calella, El Garbi de Malgrat de Mar i El Centru d’Arenys de Munt. Ha treballat com a muntador de cinema en llargmetratges. Organitza tallers d’operador 3D.

 

 

 

JAN BACA.Arquitecte i cineasta amateur. Ha participat repetidament en el concurs de la UNICA (Union Internationnale du Cinema Non Professionnel). Membre de la Junta de la Secció de Cinema i Vídeo del Centre Excursionista de Catalunya.

 

 

 

 

ENCARNACIÓ SOLER. Doctora en Història de l’Art. Presidenta de CINEMA-RESCAT. Experta en recuperació i investigació del patrimoni cinematogràfic català. Membre del jurat de diversos certàmens cinematogràfics. 

 


Pilar Aymerich és l’autora d’infinitat de fotografies icòniques que documenten la transició democràtica i la lluita feminista. A través de la preparació d’un retrat de Sergi López, descobrim una fotògrafa i unes imatges que avui ja formen part de la nostra història col·lectiva.

Un curtmetratge en format 16 mm filmat fa més de 40 anys és trobat a Buenos Aires. En ell una dona de 37 anys, mare de 17 fills, mostra la seva vida i explica les seves esperances, dipositades en la volta de Perón al país després de 18 anys d'exili.

A través d'una extraordinària compilació d'imatges d'arxiu inèdits, descobrim la història de l’Alima, una molt jove nadiua, empoderada i sense prejudicis, que s'incorpora com a babu (mainadera) a una benestant família holandesa a la Indonèsia colonial.

Aquesta pel·lícula explica la lluita de Luixy Toledo contra Michael Jackson per l'autoria de la cançó més venuda de tots els temps: “Thriller”, però també narra en exclusiva com Luixy va poder salvar la vida de Michael en dues ocasions

Un repàs musical i vital a trenta anys d’una banda mítica. Gaudim dels seus èxits energètics i atemporals i xerrem amb amics, fans i experts sobre música, Tarragona i l’escena mod.

Emma Tusell s'embarca en un viatge a la seva infància a través d'unes velles cintes de vídeo darrera de les quals s'oculta un univers que potser no és el que ella recordava.

Durant la Guerra Civil Espanyola una bomba va destruir el capcer de la Casa Navàs de Reus, l’antiga família va estar guardant en masos les pedres durant dècades. El juliol de 2020 s’inaugura de nou la joia de Lluís Domènech i Montaner.

Al juny de 2017 es produeix un atemptat terrorista al costat del pont de Londres. Ignacio Echeverría decideix defensar als civils encara que sigui a costa de donar la seva pròpia vida per altres persones.

Dos cineastes i amigues de la infància enfronten els desafiaments del desarrelament mentre intenten reconstruir les seves vides lluny de Cuba. Una emotiva història sobre la nostàlgia, l'amistat, les arrels i l'exili, que reflecteix el desassossec de tota una generació.