Edició 2020, Festival, MemoriJove

Secció dirigida al públic adolescent de secundària i batxillerat. Enguany les pel·lícules estaran disponibles en una plataforma online exclusiva. Els joves també tindran l’oportunitat de parlar amb membres de l’equip de les pel·lícules. En les darreres edicions més de 3.000 nois i noies han vingut al MemoriJove. Per poder-hi participar cal reservar plaça prèviament.

Si el teu institut vol participar en aquesta activitat, pots posar-te en contacte amb nosaltres a: info@memorimage.reus.cat.

 

Els instituts inscrits poden accedir a les pel·lícules en aquesta plataforma amb el seu usuari.

 

PEL·LÍCULES

Pilar Aymerich, la mirada felina

Direcció Jordi Portals
País: Catalunya
Durada: 52 min. – Any: 2020
Versió original en català
Edat recomanada: ESO i Batxillerat

Pilar Aymerich va documentar els moments més heroics i crítics de la transició democràtica espanyola. Va començar la seva carrera de fotògrafa professional el 1968 quan encara existia la censura del règim, i encara ara quan hi ha qualsevol esdeveniment agafa la càmera i surt al carrer. A través d’un retrat que fa a l’actor Sergi López, descobrim la seva mirada a la història més propera. Segons ella mateixa: “La fotografia és una forma de vida”

QUÈ APORTA: Repassa la història de la transició i els moviments socioculturals més importants del país, a través d’una mirada lliure i reveladora destacant la dificultat d’obrir-se pas com a dona en una professió on abans només hi havia homes.

MATÈRIES RELACIONADES: Socials, història, tutoria i valors ètics.

 

 

La batalla per les xarxes

Direcció David Fontseca
País: Catalunya
Durada: 52 min. – Any: 2019
Versió original en català
Edat recomanada: ESO i Batxillerat

Actualment, més de 5.000 milions de persones tot del món tenen un telèfon mòbil. D’aquests, més de la meitat són telèfons intel·ligents amb càmera i connexió a internet. A través d’aquests dispositius cada dia circulen milions de notícies, imatges o vídeos. Les xarxes socials han esdevingut l’arma perfecta per a l’organització social, tant en països democràtics com en règims totalitaris. Les imatges gravades durant les mobilitzacions socials, es fan virals ràpidament i, en aquest moment, és quan les informacions falses apareixen i es difonen, també massivament, i dificulten distingir entre contingut real i contingut fals. Qui ho fa i per què crea informacions falses?

QUÈ APORTA: A través de dades i experts ens fa reflexionar sobre el nostre dia a dia a les xarxes i la nostra relació amb el mòbil, fent-nos preguntar quin és el valor i quina veritat hi ha en el que rebem i el que enviem.

MATÈRIES RELACIONADES: Socials, història, tutoria i valors ètics.

 

Antonio Machado. Los días azules

Direcció Laura Hojman
País: Espanya
Durada: 94 min. – Any: 2020
Versió original en castellà
Edat recomanada: ESO i Batxillerat

Llargmetratge documental que recupera la memòria i l’obra d’Antonio Machado, al 80 aniversari de la seva mort. La vida del poeta com a símbol de l’Espanya que es va perdre: un cant a la importància de la cultura per a la vida, per al progrés i per crear una societat millor.

QUÈ APORTA: Revisa la figura del poeta espanyol a través de la seva obra i experts en la matèria.

MATÈRIES RELACIONADES: Socials, literatura i història.