Edició 2020, Festival, Secció Oficial

Mostra de les pel·lícules més recents i destacades del gènere documental que contenen material d’arxiu.


Un curtmetratge en format 16 mm filmat fa més de 40 anys és trobat a Buenos Aires. En ell una dona de 37 anys, mare de 17 fills, mostra la seva vida i explica les seves esperances, dipositades en la volta de Perón al país després de 18 anys d'exili.

A través d'una extraordinària compilació d'imatges d'arxiu inèdits, descobrim la història de l’Alima, una molt jove nadiua, empoderada i sense prejudicis, que s'incorpora com a babu (mainadera) a una benestant família holandesa a la Indonèsia colonial.

Aquesta pel·lícula explica la lluita de Luixy Toledo contra Michael Jackson per l'autoria de la cançó més venuda de tots els temps: “Thriller”, però també narra en exclusiva com Luixy va poder salvar la vida de Michael en dues ocasions

Emma Tusell s'embarca en un viatge a la seva infància a través d'unes velles cintes de vídeo darrera de les quals s'oculta un univers que potser no és el que ella recordava.

Al juny de 2017 es produeix un atemptat terrorista al costat del pont de Londres. Ignacio Echeverría decideix defensar als civils encara que sigui a costa de donar la seva pròpia vida per altres persones.

Dos cineastes i amigues de la infància enfronten els desafiaments del desarrelament mentre intenten reconstruir les seves vides lluny de Cuba. Una emotiva història sobre la nostàlgia, l'amistat, les arrels i l'exili, que reflecteix el desassossec de tota una generació.