Edició 2022, Festival, MemoriReus

Arrels de Mar ens endinsa en el món de la mar i la seva gent mitjançant els testimonis d'aquells i aquelles que d'alguna manera han trobat la seva vocació a la mar.

El 2 de juny del 2022 es va presentar Les dones i els dies (d'avui) a Reus, una obra teatral realitzada pel director escènic Iban Beltran, amb la participació dels alumnes de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus, en el marc del cicle paradigmes (organitzat per Bartrina Territori Creatiu i el Centre d'Art Cal Masó; i produït per Reus Cultura). Aquest documental viatja per tot el procés de creació de l'obra, on la temporalitat de cada acció apareix intercalada en una contrarellotge fins a arribar al dia de l'estrena.

Alésh és el retrat íntim d’Aleix Cantón, un jove transgènere diagnosticat amb un trastorn de l’espectre autista. Alesh s’ha convertit en una figura pública a través del seu perfil de Tik Tok, […]

"L'Espill" una comèdia romàntica basada en el drama de l'exili republicà. Hilaire, adolescent protagonista de la pel·lícula "Mes petites amoureuses" (1974), emprèn un viatge interior de retorn al Delta de l’Ebre, al llegat repressiu de la postguerra, també al seu primer gran amor de joventut.  Una reflexió sobre la llibertat d'estimar davant la perversa submissió de l'odi.