Edició 2022, Festival, MemoriJove

Secció dirigida al públic adolescent de secundària i batxillerat. Enguany recuperem les sessions presencials al Teatre Bartrina en horari matinal. Els joves també tindran l’oportunitat de parlar amb membres de l’equip de les pel·lícules després de les projeccions.

En les darreres edicions més de 3.500 nois i noies han vingut al MemoriJove. Per poder-hi participar cal reservar plaça prèviament.

Si el teu institut vol participar en aquesta activitat, només has d’omplir aquest formulari.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a: info@memorimage.reus.cat.


L’empresa que va començar com l’ovella negra de Microsoft, es troba actualment immersa en una onada de controvèrsies. Denuncies de pràctiques deslleials, evasió d’impostos, desgeolocalització a l’hora de fabricar els seus productes i altres males praxis que fa que acumulin milers de denuncies.

Coraci Ruiz segueix la transició de gènere del seu fill adolescent amb qui aborda els conflictes, certeses i incerteses que impregnen la seva cerca d’identitat. Al mateix temps, Coraci, criada des de petita en un entorn activista i feminista, també viu el seu propi procés de transformació que la porta a trencar amb vells paradigmes, a enfrontar-se a les seves pors i a desmuntar els seus propis prejudicis.

Un relat alternatiu de la història de la cuina i l’anonimat de les dones a través d’El Motel, el restaurant que va portar la modernitat culinària a Espanya.

El 2016 dos cineastes visiten la filmoteca espanyola per buscar un documental censurat a principis dels anys 80. Allà troben 260 bobines de negatius, que van quedar fora de la versió final. Les imatges oblidades d’una pel·lícula prohibida, cobren vida a la pantalla, 40 anys després per parlar de censura.

Una col·lecció de cançons d’origen revolucionari i que ara volten pel YouTube, reconvertides en altres coses, ens acompanyen a parlar de les censures que es produeixen a partir dels diferents nacionalismes i països.