2019 editon, Festival

J U R Y  M E M O R I M A G E   2 0 1 9

MARIA ROIG (Tarragona, 1982) Teacher, script and director. Licended in “Scienze e Conservazione dei Beni Culturali Storico-Artistici” with honors at University of Marcerata (Italy), with the thesis “”From the drawer to the screen. Memories, practices and preservation of family cinema”. Her thesis and the practices in the archive of Home Movies, Archivio Nazionale del Film di Famiglia of Bologna is linked in the documentary cinema where she has directed documentaries and written scripts. Actually, she works int the documentary world, teaching literary creation and wirtting theater.

 

 

PILAR SANS Degree in Classical Dance by the Conservatory of Madrid, Teacher Certificated Rad of London. Licenced in Psychology, specializing in Educational Psychomotor ans Physical Education Teacher. Currently, director and theacher of Classical Dance and Claque of School of Dance and Performing Arts “Artis”, founded in 1947 in Reus and authorized by the Departament of Education of the Generalitat of Catalonia. President of Dance Coordinator in Reus and the Deixlac Claqué Association.

 

 

SÍLVIA SAGALÀ ROCA (Reus, 1987) Journalist. Actually she is the director of the Casa Navàs de Reus, where she manages the cultural emblem of the city. She had experience in the audiovisual sector after having worked for six years at Canal Reus Television. In this medium she directed and presented the magazine “Today for tomorrow”, and was responsible for the culture of the channel and collaborated on multiple ocasions with La Xarxa. During these years she presented several events. She also served like a editor in the field of culture and leisure of Surtcasa.cat Camp de Tarragona. She started his professional work at Punt 6 Radio de Reus and collaborated with Reusdigital.cat.

 

 

J U R Y   C I N E M A  – R E S C A T

 

JAN BACA Architect and amateur filmmaker. He has often participated in UNICA competition (Union Internationnale du Cinema Non Professionel). Member of the Council of Secció de Cinema i Vídeo del Centre Excursionista de Catalunya association.

 

 

MARÇAL MORA.Professor and director of video. Belong to the management board of cineclub of Fotofilm Calella, El Garbi de Malgrat de Mar and El Centru d’Arenys de Munt. He worked as movie editor in feature films. He organizes 3D operator workshops.

 

 

ENCARNACIÓ SOLER. Doctor in History of Art. President of CINEMA-RESCAT. Expert in the recovery and investigation of Catalan cinematographic heritage. Member of the jury of several film competitions.

 


Què va passar l’1 d’octubre? Una mirada inèdita del procés d’autodeterminació des de la visió subjectiva del director ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies, son els testimonis d’un retrat cinematogràfic sobre la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure.


Als sis anys, l’Ignacio va dir als seus pares: “Sóc una nena, em dic Violeta”. A través de la història de la Violeta, dels seus pares (les estrelles de cinema adult, Nacho Vidal i Franceska Jaimes) i d’altres famílies i joves transgènere, coneixem la complexitat del procés que afronten i els desafiaments que es troben pel camí.


Un retrat sobre la ballarina Sol Picó dalt de l’escenari però també sobre la seva realitat un cop es tanquen els focus i el seu dia a dia en un moment crucial de la seva carrera, després d’haver guanyat el premi Nacional de Dansa.


Als sis anys, l’Ignacio va dir als seus pares: “Sóc una nena, em dic Violeta”. A través de la història de la Violeta, dels seus pares (les estrelles de cinema adult, Nacho Vidal i Franceska Jaimes) i d’altres famílies i joves transgènere, coneixem la complexitat del procés que afronten i els desafiaments que es troben pel camí.


El cervell humà és el òrgan més complicat de l’univers. Què passaria si en el més profund hi trobessin un botó que pogués portar-nos del dolor al plaer?


Què s’amaga darrera la indústria petroquímica? Un retrat de la preocupació dels habitants del Camp de Tarragona per la salut i el medi ambient de la zona que ha sofert grans canvis des de la implantació d’aquesta indústria.


LABO és un recorregut per la memòria de la Universidad Laboral Francisco Franco de Tarragona, que no només ens parla a través dels seus edificis sinó també del record de qui els habità durant els primers anys.


Un retrat afectuós sobre una dona que, des de la seva valentia, va desafiar la mafia italiana mitjançant la divulgació dels seus crims


La Walaa, una noia adolescent criada en un camp de refugiats, decideix convertir-se en una de les poques dones policies de les forces de seguretat palestines.


Una història de fe i superació, de cinc laics que decideixen crear una associació per demostrar que Gaudí és digne d’un dels títols més preuats de l’Església: la beatificació


Una maleta oberta l’any 2016 ens descobrirà la figura, vida i obra de Madame Colette. Una dona singular, nascuda a França, que arribà a Mallorca on trobarà la pau i el lloc per arrelar i desenvolupar la seva carrera com a pintora.


Elena Universo explica la història de l’Elena Rull Mur que podria ser la de tantes dones de la seva època, atrapades entre els seus desitjos, ambicions i somnis, i el que la societat esperava d’elles.


Una història de fe i superació, de cinc laics que decideixen crear una associació per demostrar que Gaudí és digne d’un dels títols més preuats de l’Església: la beatificació


Dels corrals de Mataró als escenaris de mig món, aquesta ha sigut la vida artística i personal de Peret, l’artista que va crear la rumba catalana. 50 anys després de l'èxit de “Borriquito”, els néts del mestre protagonitzen un retrat íntim de la família Peret.


Jacques Tatí torna a encarnar a Monsieur Hulot, un home amable i extravagant que viu en un barri humil. Sovint visita la casa de la seva germana: una mansió ultramoderna on tot està automatitzat. El cunyat del Sr. Hulot no aprova l’estreta relació entre el seu fill i el tiet.


Aquest és el retrat de Llorenç Soler, un home creatiu, lliure i insubornable que va esdevenir un dels precursors del cinema documental independent a Espanya a partir dels anys 60.