12 novembre, 2015 Festival

La desena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus va entregar els Premis Memorimage 2015 dissabte 7 de novembre al Teatre Bartrina.

 

Joana Biarnés, una entre tots, dirigida per Òscar Moreno i Jordi Rovira, s’ha declarat la gran triomfadora del Memorimage 2015 al guanyar 3 dels 5 premis del festival.

El jurat del Memorimage 2015 format per Marc Cubells, Toni Orensanz i Francesc Torres ha decidit atorgar per unanimitat a Joana Biarnés, una entre tots el Premi Ciutat de Reus a la millor pel·lícula d’aquesta edició per “ser una gran història que et captiva des del començament fins el final i que revela una realitat desconeguda de gran interès. Per ser una plataforma que projecta valors d’igualtat, esforç, lluita i superació, a més d’una lliçó d’humilitat. I també, per la seva tensió narrativa, el tractament dels grafismes, la postproducció de les imatges i la feina ben feta.”

A més el film ha recollit també el Premi MemoriJove, atorgat per votació popular pels alumnes assistents a les projeccions matinals, així com també el Premi del Públic.

El Premi MemoriReus-Rabassa, dotat de 300€ patrocinat per Rabassa Arts Gràfiques, atorgat pel públic assistent per majoria simple de vots, ha estat per la producció Els que es quedaren de la directora Vanessa Batista. La història de l’emigració catalana a Cuba a través d’un viatge a l’illa. Una reflexió sobre la identitat, les arrels i l’emigració.

El Premi Cinema Rescat l’ha rebut el documentalista Felix Moeller, pel millor treball de documentació i recerca, pel film Forbidden Films del director Felix Moeller. Jan Baca, Raül Contel i Encarnació Soler, el jurat configurat per l’Associació Cinema Rescat, han decidit atorgar per unanimitat el premi per considerar la investigació realitzada d’aquests films un deure vers la memòria històrica, una lliçó de la tasca de les filmoteques, sigui quin sigui el seu contingut un acte de responsabilitat donar-lo a conèixer encara que, en el cas dels films del nazisme, sigui tan colpidor.

A la cloenda, presentada per Daniel Jariod, director artístic del festival, s’ha pogut veure el documental Del Carro al Twitter de Noemí Cuní Sans on diferents testimonis ens parlen de l’evolució de la societat rural catalana des dels anys 50 fins avui. El documental està inspirat en la novel·la “La marinada sempre arriba” del periodista Lluís Foix que també ha assistit a la cerimònia.

Daniel Jariod, ha volgut destacar, en declaracions prèvies a la cloenda: “No podria haver tingut millor resposta de la gent en el meu primer Memorimage. Ens han fet confiança i s’han deixat emportar pel que els oferíem. Estic molt agraït i satisfet”.

Les projeccions per instituts del MemoriJove han reunit a 890 alumnes de 10 instituts diferents (Reus, Tarragona, Amposta, Espluga del Francolí i Mont-roig del Camp), un rècord d’assistència fins al moment.

Durant aquesta edició hem celebrat els 10 anys del Memorimage amb un pastís per a tots els assistents a la cerimònia d’inauguració que va omplir el Teatre Bartrina gràcies a l’èxit d’assistència del film inaugural Joana Biarnés, una entre tots on es va poder comptar amb la presència de la protagonista del film i l’equip de la pel·lícula.

Aquesta edició el Memorimage ha arribat als 1.900 espectadors amb una mitjana de 115 espectadors per sessió.
Der persnliche zugang im vorwort knnen sie den leserinnen und lesern sagen, wie sie zu dem thema der arbeit gekommen sind essay schreiben deutsch of https://www.ghostwriter-hilfe.com/essay/ und was sie bewogen hat, genau dieses thema zu whlen hat ihnen jemand das thema ans herz gelegt.