4 novembre, 2019 Festival

Dimecres 6 de novembre el Memorimage inaugura amb una cerimònia carregada de dansa

 Les figures femenines tenen més pes que mai tant en la direcció com en el protagonisme de les històries

 El Memorimage presenta una edició amb 14 pel·lícules que clourà el dissabte 9 de novembre

Reus, 4 de novembre del 2019. La programació de la XIV edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, s’ha presentat aquest dilluns al matí a la ciutat. El Regidor de Cultura, Educació i Política Lingüística, Daniel Recasens; el director artístic, Daniel Jariod, i la directora de la pel·lícula inaugural, Susana Barranco, han presentat una edició plena d’històries de valentia i lluita, on les dones són clarament protagonistes, tant davant de la pantalla com darrera d’aquesta, dirigint la majoria de films d’aquesta edició.

La pel·lícula inaugural serà “De rodillas corazón” un retrat sobre la ballarina Sol Picó tant dalt de l’escenari com en el seu dia a dia. Un referent de la dansa contemporània en un moment crucial de la seva vida, quan està a punt de fer 50 anys. La música i el moviment són de vital importància a l’hora d’acompanyar a la protagonista, una dona forta que no s’amaga darrere els tabús.

El moviment acompanyarà la vetllada més enllà de la pantalla i en acabar la projecció el públic podrà gaudir d’una actuació de dansa amb la participació de tres coreografies de dansa contemporània a càrrec de 31 ballarins avançats de les Escoles de Dansa: Artis, Centre de Lectura i Nuria Díez. Aquesta projecció s’inclou als actes de commemoració de l’Any Roseta Mauri a la ciutat, una inauguració del festival que tindrà la dansa com a element conductor principal.

Durant la roda de premsa, el Regidor de Cultura i Educació ha subratllat la importància de la paritat com un element de permanència en el festival i ha recalcat que el Memorimage és un festival per a tots els públics amb seccions com el MemoriJove (per als adolescents) com el MemoriXics (com a sessió familiar). A més, també ha volgut posar de rellevància que la majoria de pel·lícules es projecten en versió original en català o subtitulades al català. Finalment ha destacat: “El Memorimage és un festival que va més enllà de l’arxiu com a eina utilitzant-lo per extraure el millor de cada història”

Pel que fa al Director Artístic del Memorimage, Daniel Jariod, ha volgut posar en valor que el festival no només es podrà veure físicament al Teatre Bartrina i a l’Orfeò Reusenc, sinó també a tot l’estat a través del Memorimage Online a Filmin que l’última edició va suposar gairebé el 40% de l’audiència del festival. A més a més ha destacat: “Una vegada més hem volgut sincronitzar el festival amb la ciutat, i aprofitant la celebració de l’any Roseta Mauri hem volgut inaugurar amb una pel·lícula que també fa un homenatge a una ballarina que ha fet història com és la Sol Picó.”

En paraules de la directora del film inaugural Susanna Barranco: “A les dones creadores ens costa molt més arribar a les plataformes d’exhibició, així que l’objectiu seria que això de la paritat deixés de ser una xifra i en deixem de parlar. Sovint associem els documentals a temes socials, i pot semblar que un documental sobre una ballarina sigui una cosa més artística i no tant social, però parlar d’una dona artista que segueix en actiu amb 50 anys en un documental també fet per una dona.”

 

Més informació:

ftp://ftp.mabs.net/

Usuari: Memorimage_2019

Contrasenya: Memorimage_2019

Comunicació Memorimage 2019
Júlia Losada:  626642461 /   premsa@memorimage.reus.cat
Ajuntament Reus – Cultura: 977 010 228/