19 octubre, 2021 Festival

Memorimage presenta la setzena edició del festival, que recupera la presencialitat i  se celebrarà al Teatre Bartrina de Reus del 9 al 12 de novembre amb entrada gratuïta per a totes les sessions, i amb una finestra online també accesible sense cost i prèvi registre.

En declaracions de la directora artística Anna Petrus: “En aquesta edició hem preparat una programació acurada, atenta a diverses formes d’entendre i treballar les imatges d’arxiu, atenta a l’actualitat, a les inquietuds artístiques de creadores i creadors i, per descomptat, atenta a la qüestió de gènere i la diversitat”.

L’home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa inaugurarà aquesta edició del festival. Jaume Sisa és un referent del moviment underground i la contracultura de la Barcelona dels anys 60 i 70. Músic, cantautor i poeta, la influència del seu treball ha arribat amb força fins als nostres dies. Dins de la Secció Oficial podrem gaudir dels documentals Altsasu (Gau Hura), el film captura la transformació física i emocional dels joves a través d’un accés inèdit al seu entorn personal i familiar; Pedra Pàtria, un recorregut de retorn a casa del director, Macià Florit, passejant pels paisatges de Menorca, la seva illa natal; Radiograph of a Family, on la directora ens mostra un retrat sobre la vida familiar i les relacions sentimentals a Irán; i Transoceánicas, un film delicat en que les dues directores intercanvien vídeo-correspondència del seu dia a dia.

La Secció MemoriReus, destinada a pel·lícules amb producció o temàtica del Camp de Tarragona, també acull retrats familiars, en aquest cas amb Padrí. Imatges del record., on la directora, alemanya, emprèn un viatge per descobrir el seu padrí i les cicatrius que va deixar en la societat la Guerra Civil; coneixerem també uns comensals molt especials amb El banquet Gegant d’Antoni Miralda, un projecte col·lectiu que mostra la preparació d’un esdeveniment gegantí molt important per la ciutat; i també en l’àmbit artístic tenim El Toubab. Confiesan que he vivido un biopic del músic reusenc que ha recorregut centenars de ciutats, presons i carrers amb la seva passió pel rock. Per tancar la secció descobrirem A cambio de tu vida, una lluita obrera explicada a través de l’explosió d’una de les més importants plantes químiques d’Europa, la Petroquímica de Tarragona.

El divendres 12 de novembre tindrà lloc la Cloenda del Memorimage 2021 on coneixerem els guanyadors d’aquesta edició i podrem gaudir de la projecció de La cigüeña de Burgos, la directora, Joana Conill comprèn que el seu pare, company de jocs i aventures, va decidir no explicar-li la seva vida. Per què? Mentre roda la pel·lícula, la filla aprendrà a ser directora de cinema, com quan era petita i jugaven a resoldre misteris, en un viatge al país de la memòria on les peces mai encaixen. Si la memòria és impossible, què és el que ens impulsa a buscar?

La secció MemoriJove recupera també les sessions presencials al Teatre Bartrina. La secció, que

té com a objectiu que els més joves tinguin l’oportunitat de conèixer històries properes i d’altres mons, comptarà sessions matinals per a instituts inscrits on podran gaudir de les pel·lícules Las Sinsombrero, Fortuny. La mort del pintor, Com jo vulgui i Altsasu (Gau Hura). Comptaran també amb col·loquis en què els alumnes podran fer preguntes als equips de les pel·lícules o a experts sobre la temàtica.

Finalment, el Memorimage Online mantindrà també la opció de visionat online de manera gratuïta, gràcies a la plataforma pròpia que permetrà veure tota la programació online, menys la pel·lícula Radiograph of a Family durant els dies del festival i fins el 14 de novembre, inclòs.

En paraules de Carles Pellicer, Alcalde de Reus “el Memorimage 2021 obre portes amb la voluntat de fer de la cultura en directe un espai de trobada suggerent, accessible i segur.”