26 setembre, 2017 Festival

Taller de recerca i gestió de drets d’ús de films, fotos i música

Research and rights clearance film, photos and music workshop

amb Elizabeth Klinck

 

Per primera vegada a tot l’Estat Espanyol, Elizabeth Klinck ve a Reus per impartir un taller sobre la recerca i gestió de drets de materials d’arxiu. (El taller s’imparteix en anglès).

Elizabeth Klinck, documentalista canadenca, ha treballat com a productora, investigadora i especialista en la gestió de llicències d’ús en nombroses pel·lícules documentals nord-americanes i europees guanyadores de Premis Emmys i Oscars.

Es va graduar a la Queen’s University i ha impartit classes de recerca documental a la Ryerson University de Toronto. També ha dirigit tallers de recerca i de gestió de drets a universitats, escoles professionals, com també en seminaris internacionals i festivals, com ara Realscreen, IDFA, Archidoc(Femis), Sheffield DocFest, Europe’s Documentary Campus, The World Congress of Science & Factual Producers, and Banff Media Summit, Banff World Media Festival, Hot Docs, the National Film Board of Canada, CTV, Discovery, History Television, ImagiNative, The Reel World Film Festival, WIFT International Summit, and the Atlantic and Vancouver International Film Festivals.

Ha estat nominada tres vegades pel Canadian Gemini Award i ha guanyat el premi Gemini for Best Visual Research el 2010. El 2006 va ser nominada a un Emmy en la categoria Outstanding Individual Achievement in a Craft – Research i ha estat tres vegades nominada a Millor documentalista “Visual researcher” als Premis FOCAL de Regne Unit. Va ser guanyadora als Canadian Screen Awards dos anys consecutius (2013 i 2014), al Gemeux (2015)  i el 2008 va rebre el Premi Yorkton Golden Sheaf Award a millor recerca i va ser reconeguda amb el FOCAL International Lifetime Achievement Award.

Elizabeth ha estat al consell executiu del WIFT Toronto, al del Impact Media Summit i és fundadora de l’organtització professional Visual Researchers’ Society of Canada. Està al Comitè Executiu de FOCAL International a Regne Unit i és membre de DOC and WIFT Toronto.

Ha treballat en projectes per cadenes com HBO, PBS, CBC, CTV o BBC entre moltes d’altres.

Més informació a: @eklinck, IMdB i LinkedIn.

 

Objectiu

L’objectiu del taller és aprendre i aprofundir en el món de la recerca d’imatges i els drets d’ús d’imatges d’arxiu i música. Conèixer conceptes com el “fair use”, “orphan works” ens permetrà descobrir formes per reduir costos i limitar els riscos a l’hora d’incloure imatges, fotografies i música en els nostres projectes

 

A qui va dirigit?

 El taller combina la teoria i la pràctica i està especialment dirigit a documentalistes, arxivers,  investigadors d’arxius, directors i productors i qualsevol persona que tracti amb imatges d’arxiu, fotografies i música

 

Contingut

En aquest taller s’examinaran les següents àrees:

 1. Què és el Copyright?
 2. Legislacions diferents de copyright segons els països
 3. El mercat actual de drets
 4. Noves fronteres – descripció dels nous mitjans
 5. Tendències
 6. Implicacions i recomanacions

Tres àmbits d’investigació diferents:

 1. Investigació de contingut / editorial
  1. On realitzar la recerca
  2. Formes de dirigir-se a persones i a organitzacions
  3. Com localitzar la informació que busquem
  4. identificar els propietaris dels drets
  5. La recerca
 1. Visual Research
  1. Com trobar les millors fonts de material visual – fotografies, pel·lícules, gràfics i mapes
  2. L’art de negociar
  3. Fons alternatius econòmicament assequibles
  4. identificar material en domini públic
  5. gestió del pressupost
 1. Permisos de música
  1. Introducció a les llicències de música – definicions, costos, drets requerits
  2. Consells sobre com obtenir llicències de música ajustades al nostre pressupost

 

TOT EL TALLER S’IMPARTIRÀ EN ANGLÈS
Informació pràctica:

Horari: Dissabte 11 de novembre 2017 de 9.30h a 14h i de 15.30h a 18h

Lloc: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) (C/ Jaume Vidal i Alcover 6, Reus)

Preu: 80€ (inclou dinar)

Cal reservar, les places són limitades!

Si vols inscriure’t o tens dubtes, podeu contactar amb nosaltres a info@memorimage.reus.cat amb l’assumpte TALLER ELIZABETH KLINCK.

 

IMPORTANT. Vols dur el teu projecte?

Si estàs interessat en aquest taller i et trobes treballant en un projecte de recerca de material d’arxiu i/o música t’oferim l’oportunitat d’exposar-lo en el taller per tal que l’Elizabeth t’assessori , resolgui dubtes, i t’orienti.
Fitbit surge last but not the least is the top-of-the-line fitbit surge, which is more of a smartwatch than click academic service just a fitness tracker.